Tänkvärt

Läste precis en artikel av Josefin Brink på Newsmill. Artikeln är väldigt tänkvärd och bra skriven. Problematiken är så aktuell i dag. Det verkar som att den offentliga debatten och de som höjer sina röster har svårt att skilja på olika frågor. Det samma gäller med en artikel i expressen igår från Ulf Nilsson ang självmordsbomben i Stockholm.
Det stora problemet är att vissa debattörer inte särskilja olika frågor. Att Wikileaks har fyllt en stor funktion i att belysa realpolitiska problem betyder inte att Assange inte kan våldta. Att en person spränger sig själv betyder inte att muslimer eller islam utgör ett hot eller någon form av "fara".
Under min tid som student fick jag alltid höra att det är viktigt med samband i logisk tänkande och rationellt beteende. Hur det kausala sambanden hänger ihop är essentiellt för slutledning och analys. Om händelse A har inträffat, hur påverkar det B? Påverkas det allas? Finns det någon form av samband över huvud taget?
I de här två, högst aktuella fallen, är det tveksamt. Assange kan vara ett svin som anser sig ha rätt att nyttja kvinnors kroppar. Det säger ingenting om Wikileaks. En person kan vara förvirrad och psykiskt störd samtidigt som personen är muslim. Det säger ingenting om muslimer eller islam.
I fortsättningen vore det önskvärt om personer som väljer att ta debatter försöker att hålla skeenden och händelser särskilda och inte hitta på kausala samband där dessa UPPENBARLIGEN inte finns.
puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback