WTF!

Jag är så arg. Jag får god lust att rasa. rasa riktigt ordentligt. Jag vill slå, skrika och sparka. Tur att jag ska ut och åka snowboard snart. Svalka mig i snö är precis vad jag behöver. Igår kom nämligen regeringens förslag om kårobigatoriet.
  • Det ska avskaffas
  • Kåren får 105:- /Student
Idag har vi 480:-/student, snittet i Sverige är 500:- det är med andra ord ETT JÄVLA HÅN från regeringens sida. De spottar på allt vad studentinflytande heter. De säger saker som vitalitet och vitamininjektion. Jag ser överkörda studenter utan möjlighet till inflytande över sin utbildning eller möjlighet till kvalitetssäkring.

För att göra det hela bättre försöker de sig på en undanmanöver genom att idag på morgonen släppa en utredning och kommentarer om att antalet studeistödsberättigade terminer ska sänkas från sex år till fyra. FYRA!? det finns mååånga utbildningar som är längre än fyra år. och gud förbjude att man skulle ångra sig och vilja byta utbildning. no way, bye bye. Fokus i DN i morse var det här och inte kårobligatoriet. standardförfarande. "vi kmr få skit för det här så vi gör en nyhet av ngt annat så att ingen fokuserar på den här delen"

Jag är arg, bindgalen, löper amok, tuggar fradga!

Tack för att jag snart är klar med min utbildning för i det här landet kan man uppenbarligen inte bedriva studier!

Vemodet och sorgen börjar lägga sig. jag blir bara argare för varje minut. men vad göra? Hur få borgare i riksdag och regering att lyssna? Facebook kanske? Mailstorm.?

http://www.sr.se/p3/
kan man rösta om kårobligatorieförslaget. Känga ner det!

Upp till kamp emot kvalen!!!

Upp på barrikaden!!!

Puss

Finanskris my ass

Jag tror att det förhåller sig på följande sätt:
Maud-bävern och resten av borgarpacket i regeringen vill inte rädda Saab, det vill de inte göra för då kan företagen få en chans att lönedumpa. Uppsagda individer i Trollhättan och andra orter som skulle beröras av ett hej då Saab får slåss om de få jobb som finns att tillgå vilket innebär att konkurrensen ökar och lönerna kan pressas ner. Jag blir lite arg i ena ögat och i lilltån när jag tänker på det. Sen blir jag ju alltid hysteriskt arg när jag tänker på regeringen. det är därför jag egentligen inte borde läsa tidningen på morgonen. slå upp serierna, lös korsordet, släng igen tidningen och spring. nu kommer jag vara småarg hela dagen. Maud... huga.

grrrrrr

puss

nämen?

vad gör jag nu då? Ja inte läser jag det jag ska. Inte städar jag det jag borde eller strukturerar det som bordes. Nej jag tittar ut genom fönstret på den vita världen och drömmer om termobyxor och snöbollskrig. Jag vill leka iller i snö och bygga gångar och bon. Jag vill sova lite också samt köpa en ny mobil.

Varför får man inte bara göra det man vill utan saker som man måste? Eller varför får man inte göra saker när man själv känner för det? Om jag får lämna in tenta och PM ett par dagar senare så kan jag få leka i snön? Kanske ska ringa till PO eller Susana och be om ett uppskov pga snö? På Norrstrandsskolan fanns en lärare som var okej med att man kom sent om man solade benen. Det gäller att fånga de fina dagar som finns och bejaka de behov man har.

Det gjorde jag iofs igår. fikade på stan, snattade bäbis, drack lite rödvin och spelade rappakalja. spännande taktik som visade sig vara den vinnande. att helhjärtat välja förklaringen som var konstigast, skriva konstiga förklaringar och lyckas vinns. Det är absurt! Men fint. Pitchers fint.

För övrigt tror jag att jag är en pandemi på spåret. Min telefon, Elins telefon och Dannes telefon är nu minnen blott. En pandemi i kollektivet kanske? Onda andar och currykors! Ngt är det som dödar telefoner.

naja


Puss

YNK!

Jag har ehec. eller salmonella. eller, ja inte vet jag men min hypokonderi går på högvarv. ont i magen och illamående. veckan började med förkylning, toppade med illamående och idag vet man inte vad som drabbar en. ska ju jobba ikväll så det är väl snöstormskaos eller liknande. måste skriva klart hemtentan så datorn lär väl hänga sig om någon sekund eller så. JAG ÄR INTE BITTER!!!

Min telefon har tagit livet av sig. Jag hjälpte den lite på traven genom att fara runt som en säl när jag åkte skridskor i söndags. tydligen skulle man åka ståendes, jag körde mer kravla på mage. alla sätt är bra utom de dåliga. så nu är frågan hur länge jag står ut med min systers gamla mobil. Jag har spanat in hello kitty mobiler :D Har ju en del krav när jag ska köpa mobil:
  1. Mobilen måste helst vara rosa. fint rosa. inte bläh.
  2. Nokia är mitt märke. Kanske kan prova ngt annat bara INTE Sony HorEricsson! jefla mobiltillverkare utan kompetens. (kanske kan överväga om den är rosa)
  3. billigt är bra. har inte behov av funktioner jag ändå inte förstår vilket är allt utom ringa och smsa typ.
  4. men viktigast kanske av allt är att jag kan ha KAKA som sms-signal. Jag gråter lite inombords varje gång jag får sms nu. den säger inte kaka, den... typ... låter lite patetiskt bara... YNK! KAKA!
Det är främst avsaknaden av kaka som gör att jag måste köpa ny mobil helst idag...


Puss

Ojdå!

Tänk. jag trodde nästan att jag klarat mig, att jag hade undkommit, sluppit, duckat, ja what ever. men så var jag ju tvungen att kolla mail och kalender och inser att nej just ja för fan. Det var nämligen så att jag i ett svagt ögonblick trodde att det omöjliga hade skett. att jag för första gången på hur länge som helst (förutom jul då) hade en mötesfri vecka. Alltså att jag inte alls skulle behöva åka upp till universitetet. EN HEL VECKA FRI! men nu var det ju inte så utan ett litet möte med SFSfumdelegationen hade smitit sig in. iofs inget jag M Å S T E gå på (man är ju gammal i gemet och tillhörande den seniora delen) men ändå. Jag var ju liksom så... underligt uppfylld av en ny känsla där ett kort litet tag...

sitter nu med min lilla hemtenta. 8 sidor ska den bli, typ 70000 sidor att läsa. sammanfattningar, korthet och koncist i all ära, men har ni inte överdrivit lite nu, Susan och PO? Ett brottstycke ur min vardag är att sitta i sängen, läsa om besparingsteorier och fnissa åt formuleringar i stil med "... till skillnad från landstinget i Värmland som har nästan kroniskt dåliga finanser" JAG MÅSTE UT!!! Jag håller på att institutionaliseras in i att tycka att regionaliseringsfrågan kanske ändå har vissa intressanta aspekter! >.<


sen till allt bajs. Lilla Lollipop har lämnat mig. Kommer på mig själv med att skala en morot och tänka att Lollipop kanske vill ha och sen slår det mig att nej, det vill han inte... YNK!


för övrigt avbryts min studiero av Warcraft 3 (jag skäms!) lovade att ldrig spela annat än Warcraft 2... men tydligen så är min dators operativsystem för nytt för att kunna köra Warcraft 2. hormodernitet!!!

okej. svara en fråga till, läsa ett kapitel, sen spela. bara lite.

och när jag behövde dig som mest så svek du mig, fast det vet du inte...


Puss