Go ahead and kill me, you wankers! Gôtt.

Igår då, gick upp "tidigt" egentligen för att plugga, men jag bilade upp med Madeleine och mamma Madeleine till universitetet. Bråkade med Akademinbokhandeln, förlust, tittade på en måltid, träffade Rolf och Josef, åkte hem. Vilade en kort stund och cyklade ner på staden i det fina vårvädret. Hur vet man att det var vår? Jo pensionärerna satt på sina rullatorer och solade, Gôtt. Fikade med klassen, hittade min far på biblioteket, fick en halv delicatoboll, vinkade åt Joakim och gick till Stefanie. Fika med Stefanie och dans till dålig musik, lite urballade, men bäst ändå! Via Hemköp till Arenen och Mowie, först kortfilmen Natan, bra, och så den brittiska filmen Underbara människor. Jag kunde inte sluta skratta efter slutet. Jag skrattar bara jag tänker på den. Jag blev glad, trots att den hade sina brister, en helt klart sevärd film. Björnen, Pontus, björnen!
Mot Toves palats med små depåstopp på vägen där ytterligare några delar av klassen anslöt. Mot Potatisen på andra sidan älven och även ett besök hos Anders. Flydde från Potatisen efter ett par timmar, en insident med ett toaletthandtag hem till Anders igen. Jag har redan paxat ett hörn av hans lägenhet, vid filmhyllan. Jag ska bo där tills jag sett alla filmer, säg 3 år? Vi fick se den underbara rävfilmen igen, går den att köpa? En film med ett samtal med en man kring jul och en tomteluva som skulle repareras. Sen hem mot sömnen, hemma runt 05.00 och nu är jag jätteförkyld. Kände febern och halsen igår, men vad gör inte lite alvedon?

Funderar på om det är dags att börja med tentan snart. hmmm?

Puss tills vidare

Så var du plötsligt 19 år

Idag då, the big 19, Madde först (för tidig) med ögongodiset från 60-talet, hett! Strid mellan Hannah och Viktoria på helgon, underbart. Kom ett gäng dårar 07.00 i morse och sjöng med paket och frukost. Rosa-prickig pyamas, mus till datorn, hårborste, örhängen, Hajen på dvd, böcker, elvisp, solbrillor, presentkort på vårjacka, svart porslin och annat underbart. sms och kort och msn grattis från nära och mycket kära babes, tack så mycket, jag känner mig uppmärksammad! puss och tack!!! middag och tårta med syster, mor, far och bror. Potatis och mozarella, skinka och sallad. Spelade spel, cluedo och yatzy, Såg på King Kong med bror på eftermiddagen, orginalet och inte den nya skiten :D En mycket angenäm dag med mycket kärlek. Nu tv med tjocka barn på 4:an.
I morgon fikor och universitetet.

Så var du plötsligt nitton år;
Kan nå'n förstå hur tiden går?

Nyss låg du här intill mitt bröst
Och lät din pappa ge dej tröst
Men nu är du redan nitton år

Jag minns dom stunder som vi haft
Av sorg och glädje, gråt och skratt
Jag minns det som det var igår
Var gång jag kysste bort en tår
Men nu är du alltså nitton år

Vad fick du med dej ifrån mej?
Vad hann jag nå'nsin lära dej?
Kanhända det att jag älskar dej
Långt mer än jag nå'nsin älskat mej;
Också nu, när du är nitton år?

Kanske du minns dom ord jag sagt
Om hur man får en rofylld natt?
Man känner på sej i sin själ
Om nå't man gjort en dag var fel;
Långt innan man blir nitton år

Så flyg, min älskling, flyg iväg
Känn hur din egen vinge bär
Var som du är, varthelst du går
Det är mitt allra sista råd;
Trots att du nu är nitton år


Björn Afzelius, mannen

Puss puss

Gah!

Nu stormar jag, eller förlåt, rasar! Min mor är, så klart, det delikata ämnet. Eller, hon är den utlösande faktorn. Nu använde jag även ca 10 kommatecken på tre meningar. I alla fall, hon flummar in genom dörren, suckar fram ett hej och sen börjar det. Hon har varit hemma i max 30 min och redan hunnit klaga på: ALLT! Ingen positiv attityd som gör att det känns kul att hon kommer hem. Potatisen var fel, dillen var fel, jag var fel, pappa var fel, vädret var (är) fel, maträtten som planerats var fel. Men har hon handlat? Har hon ägnat sin tid åt att planera? NEJ!!! Klaga går bra men att försöka göra något, minsta lilla, för att ändra på saker, DET går då RAKT inte!!! Det var fel på mängden mozarell till min födelsedag, det var fel på mina gympaskor när det är stövlarna jag får ont i fötterna av då de är utslitna. GAH!!! You drive me crazy! Jag försökte verkligen men när hon stod och beklagade sig över att hon inte ville laga maten för att den var tråkig då fick jag nog. Sa till henne att hon inte gjort annat än klagat sen hon satte sin fot innanför dörren, (hon klagar fortfarande i köket!) och att om hon försökte vara liiite positiv så kanske, bara kanske, allt skulle vara lite trevligare. Om hon är trevlig kan man bemöta henne trevligt och så. Men nej, det gick inte. Hon blev jättesur på mig och sa "för du är ju alltid glad". Nej, det är jag verkligen inte. Men är det mitt fel att du stressar på jobbet och med teatern? NEJ! Jag städade i fredags, dolade med köket i söndags, lagar mat imorgon och pluggar. Man har rätt att vara trött, stressad och sur, men hon är ju ALLTID grinig när hon kommer hem. Inte mitt fel att hennes liv gick åt helvete.
   Så inkonsekvent. Finns det värre saker än inkonsekvens? Ja, men det är verkligen jätteirriterande. Jag kan också vara inkonsekvent ibland men det finns gränser.

Så nu har jag rasat lite och nu ska jag göra något trevligare. Vet inte vad, men det löser sig alltid.

Puss

Liptones

47216-64
(Bilderna snattade från viktoria, orka ha med egen kamera?)

I fredags skulle man så på det största på länge, Liptones. pre-pre- party hos Viktoria med Sofie, frestelse och partymusik. Sen hem till Sebastian i Klara. Där var det fullt av punkisar och skinsar bla. Robin och Rikard. Läskigt med sin lillebrors klasskompis. Mot staden, score, sibylla och K6. Alla var där. Hur många minns man? Sara, Torun, Johanna, Tove, Björn, Imelda, Matsson, Viktoria och Sofie(klart), Therese, ja.. och sen fortsätter det med ALLA!!! bla Emmax2. Liptones upp på scenen, jag och Viktoria och ibland Sofie längst fram. Mina smalben är inte av idag. De är såriga, och blåmärkta. Men allt blev värt det efter två svettiga kramar från the singing man och kommentaren " den här är för er tre!" Avslut med dans på scenen med Tove, Viktoria och Sofie, hemfärd med paus hos Johannes och sen sömn. Någon som villl ha spetstrosor i XS? hehe

Lördagen på staden med lilla lillebror, kläder inhandlades och jacka, jag vill fan vara kille. Det fanns så mycket snygga grejer på jack and Jones. snubblade snabbt över Josef efter fika på Wayne's. Hem vila och sedan mot Värmlandsoperna och musikalen Jekyll och Hyde. Riktigt trevligt och bra. På hemväg stannade vid Score, hyrde världarnas krig och köpte mys med hem till brodern som lurkade i huset. Filmen sög, totalt. inte ens lite bra. wellwell.

Nu är det dags att sätta sig bakom ratten med far och köra lite. Vi ska väl till Buller?

Puss


Lökfascism och dans

I onsdags skulle det ske, matlagning hos Katrin med sötklassen. Inledde med att inte kunna cykla då cykeln var på operation (ska hämta den idag) och att pappa fick köra mig till ICA, inhandlade ekologiska tomater och hoppade på bussen med Pontus, senare plckades även Tove, Oskar, Björna och Anders upp. Maten skulle påbörjas men Lisa(?) hade köpt rödlök, tydligen så blir rödlök mjukt och beskt så Anders, kocken, och Björn gav sig iväg i bilen. Tiden gick och ingen gullök kom. När den äntligen kom visade det sig att folket inte hittade i K-D, de skulle till Bergvik, hamnade i Skoghall, såg Softbar, körsde runt halva staden, såg Yngves danskurser och hittade slutligen tillbaka. BRA! Soppa kokades, Chili, lök, tomat, morot, ruccola, parmesan, crämfräs, bröd och kakan. jättegott, kryddigt, men saknades inte något litet? Borde det inte varit lite.. hmm, rödlök i? Fler folk anslöt, Samir med vänner och Daniel. Efter maten blev det dans eller ja. skulle ut men blev fångad för en vals till "bara om min älskade väntar" vi dansade även runt till Janis Joplin och Oskar hade en liten sesion med en grön näthatt och ett rådjurshuvud. Efter ett par timmar kom även Hjortrondrickat fram. God damn it >.<! Ett gossedjur blev även sexuellt antastat. Promenad hem, en omväg togs och jag bor verkligen jättelångt från Katrin. Längst bort. Sömn kring 06.00 och upp 11.00 och iväg på föreläsning. Inatt har jag sovit nästan 12 timmar. jag är bra.

Ikväll.. LIPTONES!!!! Jag ska styra saker nu, träna med Madde, ringa folk, rädda cykeln och gömma pengar.

Puss

Hmm

Yesterday upon the stair
I met a man who wasn't there
He wasn't there again today.
I wish that man would go away.


Puss

Don't ya?

Well well. Tisdags, föreläsning, jag anmälde mig som objektiv läsare tills på torsdag, jag är en idiot. Hur kan man ta på sig att läsa när man inte har tid? Sen blev redovisningen som den blev också. Hehe, "syftar du på Sartre?" "Nej... Inte direkt..." Adrian, tro inte på mig, jag tänker inte. Fika med flicksen. Torsdagen innehöll bio, Ingenstans i Afrika. Judar som flydde till Kenya. (så orenrasigt det kan bli :D) Sen hem till Oskar för den traditionella "lyssna på skum musik"-kvällen. Trevligt även denna vecka med en liten detalj, David var med. David var min förebild för en ren och god människa, man han... han... RÖKTE! Han är alltså mänsklig. läskigt. Kom hem senare än beräknat och vaknade allt för tidigt, 5 timmar är 3 timar för lite sömn.
Men upp, träna, dola och CYKLA! :D nu är det lite vår, för jag har cyklat. Stefanie hoppade upp i mitt rum och vi pyntade oss och drog till Emma där vi spelade fia med hutt. what a game! Tittade även på kort, bla mig på hästen på studenten. Vackert. den lilla gula hästen utanför Pressbyrån som jag besteg och red framför filosofiläraren. Linnéa dök också upp, mot Nöjesfabriken och Håkan. Cissi var där, björn med, alicia och mannen, Agnes med mannen, dock var mannen borta när jag ville titta på honom. Anders var också där i en bar, helt random. Man går för och klunka vatten och klart man hamnar brevid honom, värsta turen liksom. Sen gick alla hem när Håkan drog från scenen utom jag och Emma, Vi sprang in i Robin och Micke. Micke itta 100:- som vi köpte öl för, tack Micke! sen gav vi också upp och det hela stängde, hem och sov!
I morse kom mamma in och satt på mig tills jag följde med till Sunne. Nu har jag åkt skidor även i år. Nu är jag jättetrött, har plugat nada, är hungrig men också glad. Mot maten, bunkern och evigheten!

Puss

Bandy!

Idagen inleddes med ett styck promenad ner på staden där det systerskapades, en lite lätt"vi mot dem"  attityd låg över det hela; det är vi systrar mot männen! Fika och hemgång. Kokade varm choklad och begav mig åter ut på promenad, plockade upp ett styck Johannes och ett styck Madeleine. Vid torget började det med bröl och smällar, det blev bara värre. Mot Tingvalla och kvalet mellan Boltic/Göta och Gripen BK. Det var en köttmassa utan dess like och massans psykologi kunde verkligen synas i sömen. En föraning om vad som komma skulle fick vi när en Bolticmupp ramlade på isen och vi flög typ 100 meter. Massan rasade och kokade. Blev inte bättre när vi tog ledningen... Krossade revben, tjalala. Tror heller aldrig jag hört så många kombinationer med ändelsen -hora,-fitta och -bög, fascinerande. Jag fick i övriga mål bilda mänskligt skydd runt Madeleine, precis som Joakim gjorde runt det lilla vilsna barnet. "men jävla bögjävel! Passa kan du inte heller" det är hans sexualitet som passar bollen, nyhet. Mycket fint folk var ansamlat och när Gripen-Mupparna kom blev det klart bråk. tre stycken, ungefär, kommer till vår  sida (inte del/avgränsning/sektion utan sida) av planen och muckar. Klart de fick pisk och klart det blev bråk. Polis och vakter redde upp det hela och kastade iväg lite folk bla sig själva. Vi klarade oss men det var onekligen lite nervöst ett bra tag och en skön promenad hem där värmen i fötterna återkom. Film hyrdes, Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö. Bra men inget slår boken. Nesser: har du skrivet en i just den stilen behöver du inte skriva 70 till. Även Röd Drake sågs. sir Anthony Hopkins, vilken obehaglig man, vilken skådis.

Nu sleepy, men först en sida eller sju i 1984. imorgon blir det Mill och OED. Puss

Ett hjärtformat löv

Så har man överlevt ytterligare en vecka, En vecka bestående av föreläsningar, fika, träningar, feminister på UNO, socialismdebatt, intervju i NWT, mys med Madde och Alicia (vykort! <3), lunch med en het Helena på kebabhouse och igår, grand finale, umgänge hemma hos Oskar, vi var ett gäng på en hel del folk som knödde in oss och satt på golvet och tittade på räv-film, lyssnade på bra/konstig musik och samtaldes. En riktigt trevlig vecka om jag får säga det själv.



ge mig http-adressen

    Mitt möderne frågade hur det går till när man spenderar en helg i Dömle, här kommer svaret
1. in med skiten från bilarna och förse folken med spadar för skottning
2. koppla ihop tv, dvd, stereo och bygg 1. st. madrassberg med kuddar och filtar efter behag
3. mat, i detta fallet nudlar och wokade grönsaker.
4. byte av tv då den tv som var med upp visade allt i grönt
5. ligg i madrasshögen, ät chilinötter och titta på Hamilton från 98. Vackert.
6. fortsätt med alias-maraton, säsong 2, tills folk somnar i madrasshögen
7. kasta godis och kleta tandkräm på Johannes då han snarkar som en brunstig gnu.

dag 2

1. vakna, inse att det är tidigt och att Johannes var den som väkte dig med snarkningar
2. frukost=toast
3. mer film och tv
4. snöbus med Stefanie, ingen annan ville ut, blev en liten promenad
5. pankakor, Boel bortpetad från spisen, Rolf fick handla grädde
6. mer tv och besök av Camilla och Christoffer
7. även Kruse, neven och den jobbigaste människan
8. Alias, alias, alias
9. utskällning för de som inte kunde hålla käft när jag ville sova. Man står inte och skriker utanför dörren om hurvida man ska gå hem mitt i jävla natten när det är 100 minus ute i vårkläder. Håll käft och sov.

dag 3.

1. kyla. varför blir det aldrig varmt i sovsalen?
2. har utbölingarna åkt än så man kan äta något?
3. nudlar och städning
4. hemfärd via Kil

Med andra ord var hela lördagen konstig och jag somnade utmattad vid 24.00 jag var jättetrött.
Idag ett nytt jag, utsövd och redo för att tampas med J.S. Mill. Även fågelungeandning och särning av regnbågar hoppas jag.

Idag är det 53 år sedan Stalin, den stenhårde hjälten, vår vän och kamrat gick ur tiden. puss

en dikt jag fick av min käre far:


Andra har det alltid bättre

Andra lever starka och dugliga liv
Andra lyckas med sina äktenskap
Andra är alltid framgångsrika
Andra har stark kontakt med verkligheten
Andra kan alltid lösa sina problem
Andra har det alltid bättre


Ingen har såna problem som jag
Ingen är så oduglig som jag
Ingen trasslar till sitt liv som jag
Ingen misslyckas så ofta som jag
Ingen är så hjälplös som jag


För mig är du en av de andra
För dig är jag en av de andra
Låt oss se in i varandras ansikten


//Peter Curman ur samlingen 
"Vänd dig om och ta emot mig"


meow

I tisdags lämnades den stora tentan in, klar? nej. ett evighetsarbete som potential att växa och ta över världen. Fika på torget, semla med Madde och Stefanie. Isabelle med  bakom disk! Josef hämtade oss och mot Molkom och evigheten med mat för ett helt kompanie. Maten snabblagades, tacos, och sen kletades det med lermasker, anisktsmasker, naglar och gud vet vad. men min hy är säkert jätteglad.

OBS! jag fick stjärtmassage av en bög, tolkningen är fri.

Sömn under en sovsäck byggd för att klara -20 grader mer eller mindre. SVETT!!! och stefaniestön.
Upp 07.00 och bil in till staden med den arbetande josef, adam, benny och adam sussade sött vidare, de små bastarderna! Jag och Stefanie åt en het frukost på atlantis, Isabelle åter bakom disk.

Hem, Laga lasagne i stil med avancerat. såser hit och muskotnöt dit. tröttast i Sverige var jag.

Joahnnes ringer vill handla inför skogen, vilka ska med? han vet inte, vart ska vi handla, Han vet inte, Vad ska vi handla? han vet inte. gah! blev willys 6 pers +- några och mycket mat för billig peng.

nu snart sömn. mmm vacker sömn länge.

puss