20 år av galenskap, eller konsten att åldras med värdighet

Jag är som ett vin, en whisky, jag blir bara bättre och bättre ju mer tiden går.
Skillnaden är bara att jag absolut inte under några som helst omständigheter antar en multnad jorddoft, eller börjar smaka som tunnan/ källaren jag lagras i. Dock kan jag nog, liksom dryckerna, bjuda på en upplevelse utöver det vanliga!

Igår då såg det ut såhär ungefär:
06.40 väckarklockan piper
06.42 Pappa knackar på dörren och beordrar mig tillbaka till sängen då det skall sjungas mm
06.42- 07.00 lyssnar på kaotisk morgontrött familj som inte hittar frukost, lillebror eller paket
07.00 sång...
07.00-07.20 paket och frukost
07.20 mormor och morfar ringer för att gratta och berätta om kattens råttfångst. (katten är verkligen en jättestor katt, abnormt stor katt, men den hade tydligen fångat en råtta som var så stor att katten nästan trampade på den när den bar den i munnen. Katten hade därför fått gå med nosen och huvudet upp i vädret. KATT)
07.30-07.45, stress och panik, lite blod och hysteri, Det var en madeleine där någonstans mellan frukostbrickor och kläder också.
07.55-11.00 Skola med räkning och Bengt <3 inte lika hemskt som det låter...
11.00-13.00 Lunch och paket från Cissi!
13.00 samling torget tove, madde och judit för färd mot skopunkten och stefanie
13.00-15.30 shoping, presenter, fika och underbart mys med underbara ljuva personer
15.30-17.15 BOLAGET!!! (tanten i kassan sa grattis, seger!) glass från Timmys och lite mitt i city och Kat.
17.30-18.30 Middag med familj. Champagne, mozzarella, parmaskinka, färskpasta, BLÅBÄRSPAJ!
19.00 Mowie, sista, mkt bra, mkt hemsk, mkt manglande emotionellt.
22.00 Hous med mamma. hon tar min säng och min dator ifrån mig! <3
sömnförsök...

och ja, det var en av de bästa födelsedagarna jag haft. soligt, mysigt, trevligt, presenter, grattishälsningar. Toppen! Det bästa är nästan att det fortsätter idag med middag med syster, magnus och familjen. Imorgon fortsätter den ännu mer med Kalas och party hos Madeleine. (fast det vet jag inte om ;)

Så skall en födelsedag firas! Underbart gott folk, Underbart! Tack så mycket alla!

Sen kommer mormor och morfar snart också. PÅSK! Påskmust mmmmmm <3<3<3

Puss!

Hyperstress

Sönderstressad.
men jävlar vad jag satte mikrotentan.
vad, säger jag bara, vad kan jag inte klara nu?

Sen har jag ju redan badat också.
i vänern
inte som i att jag badar 1 gång om året i badkar.
utan i freaking fucking vänern. bland isflak och lik.

Jag har trasslat ut min cykelkedja från min pedal
skruvmejseln är min vän
cykeln min antagonist/älskare

Fredag gäller hockey

Imorgon kommer Jens Holm <3

kanske lite överraskningssex ;)
eller en dikt från stegen som ligger bakom huset och väntar på att resas mot mitt fönster.

...och jag vill veta nu
hur det blir sen
så jag slipper överraskningar av det jobbiga slaget...

Puss


Tagen

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir tagen ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Slutligen väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Vad är egentligen inte underligt eller egendomligt med mig? Vad är egentligen underligt och egendomligt? skall det vara motsatsen till normalt? vad är det?

1. Min bild av framtiden är ett hopp om rosenskimmer men en bild i moll färgad av dystopiska och negativa tankar och teorier.

2. Jag finner oerhört stort nöje i de mest absurda saker som ingen annan riktigt förstår humorn i. Jag kan tycka, helt ärligt, att det kan vara sjukt roligt med en blomma i en blomkruka eller en potatis. >Jag får konstiga bilder i huvudet och gör långsökta kopplingar till höger och vänster och skrattar sedan hysteriskt mycket. Jag finner också ofta större nöje i saker som andra bara finner ett litet nöje i. Jag får bilder i huvudet och drar det hela ett steg längre och det är roligt i min värld.

3. Jag är scout. Folk brukar finna det väldigt konstigt och annorlunda och udda. Jag har varit med i Karlstads sjöscoutkåt sen jag var 6 år, alltså i 14 år (!). Jag kan alltså segla och ta hand om en båt, knyta knopar, sätta upp ett tält, bygga en spis av naturmaterial, surra ihop ett bord med bänkar av slanor och en massa konstiga saker. Även scouterna som gjorde det möjligt för mig att ta mig till Thailand och Malaysia woha!

4. Jag har radion på i bakgrunden, eller tv:n eller datorn med ljud på nästan hela tiden, alternativt dörren öppen till mitt rum, mp3 igång för att komma undan tystnaden. Om det blir tyst och jag rastlös tänker jag alldeles för mycket om alldeles fel saker vilket ofta genererar sömnsvårigheter. SLUTA TÄNK!

5. Jag har inte den blekaste aning om vad jag borde göra med mitt liv egentligen. Vilket skrämmer mig fruktansvärt. Enklare om man hade ngn form av plan/mål/ambition. Den behöver inte nödvändigtvis vara verklig eller reell plan, men ett mål, ngt att sträva mot och kämpa för. Har idéer om vad som vore trevligt, men ingen jag riktigt brinner för med allt som bara går. Detta fyller mig ofta, precis som alla andra med en känsla av hopplöshet. Välmående och välbefinnande? kan det kanske vara en plan?  Måste skapa en. alternativt vinna en på lotto.

6. Jag nyser typ 23764195623189 gånger varje morgon. allergi? mycket damm? jag vet inte. men nyser det gör jag. hysteriskt mycket. spännande är att försöka nysa tyst när klockan är 06.07 och man försöker att inte väcka resten av familjen genom hysteriska nysningar. Kan bland annat vara därför det tar sjukt lång tid för mig att äta frukost.

Oh, jag kom på en massa konstiga saker med mig, får man verkligen bara välja sex stycken? Jag stickar också, och virkar, jag kan spela klarinett, ska ge mig själv en present när jag fyller 20, när jag fick glasögon blev jag jätteglad, jag har haft en konstig tandställning med en mössa och massa stål i mungiporna. Jag har världens längsta tålamod och kan därför leva under devisen: Om jag inte känner ngt nu behöver jag inte hantera det och inte heller känna något sen (fungerar väl sisådär). Jag vill rymma och se hur långt jag klarar mig utan någonting, inte ens en plan, och se vart jag hamnar. Bara sticka och efter ett år se: är jag hemma, tillbaka i skolan, har jag jobb, är jag i Sverige? Är jag lyckligare, ledsnare, mer erfaren? rik, fattig? En annan människa?

oj, man skulle visst tvinga 6 andra att göra det här lilla upptåget också. Alicia, Elin, Viktoria, Joakim, Cissi och Madeleiene. hopp hopp, skriv nu flitigt mina små slavar!

Puss

Lämmel

47216-16547216-164

Det är en illa dold fascination hos mig, som lämmeln skapar. Såg för ett år sedan en dokumentär om lämlar på TV. När lämmeltåget började så gick massor av lämlar. Alla lämlar, samtidigt, bara började gå åt samma håll som på en given signal, men ingen vet vart dom ska eller varför. De bara börjar röra sig, som en unison massa, ett mycket starkt enat kollektiv. Dom gick och gick tills de kom fram till ett stort vattendrag, de första lämlarna i tåget slog sig lämligt för bröstet och kastade sig i med ett tjoho! plask, plums. EN lämmel är inte en fisk, en lämmel har inte gälar eller simhud mellan tårna, nog tog de sig en bit men sen gick lämlarna upp i lämmelidén igen. Detta hindrade dock inte övriga lämlar som ännu inte hunnit kasta sig ut med sitt tjoho i vattnet uta de plaskade glatt efter. De drunknade lämlarna spolades upp på land där deras hungriga kamrater är vänner av naturen och gör en instas för miljön och estetiken, men inte min aptit. Det smaskades och mumsades utan dess like på moster anna och farbror lasse. Ett lämmelfrosseri av sällan skådat slag. Efter att kaniballämlarna ätit upp sina medlämlar kastade även de sig i vattnet för att simma mot det okända målet vid horisonten. Lämmelbeståndet reducerades kraftigt. Hur kan det här vara så fascinernade då? Det är väl uppenbart!
Dessa små fluffiga übersöta små gnagare som i böcker beskrivs som föda (de finns till för att ätas. varken mer eller mindre. av onda djur som spugglor och Björkgren) har ngt mkt skumt för sig, det är så slugt med dessa lämmeltåg att man inte har kunnat sluga ut vad det är de pysslar med.
Jag tror att de gör allt detta enbart för att sätta griller i huvudet på oss. muhahaha, bara för att skapa kaos och förvirring bland miljöns fiende no 1 människan. Ack ni underbara ljuva lämlar, låt mig tåga med er mot ett okänt mål på en given signal. Jag vill vandra med er över norra skandinaviens öppna vidder. Mest för att jag vill prrrr:a med er och gooosa , ä du goooo, vill du gooosa me mig? fluffdjur! Färga lämmeln rosa? ja! Lämmellämmellämmellämmellämmellämmellämmel!!!

titta på dom! iiiik!


övertrött, jag? neeeeeej.

puss